Hur du väljer rätt kläder för dig

Att välja rätt kläder och former för sin kroppstyp är inte alltid det lättaste. Även om alla plagg på ett eller annat sätt är fina, är det inte säkert att kläderna kommer pryda en själv lika väl som någon annan. Anledningen till detta är färger och former. Färger på plaggen och former på personen som bär dom. Att alla inte passar i en, till exempelvis omlottklänning, beror inte på plagget i sig utan hur det är sytt och vilken form den är skapat till att framhäva. Vilka är då dessa kroppsformer och hur vet man vad som passar? Nedan tas det vanligaste formerna upp.

Den ovala kroppsformen är rundast kring midjan, rak över axlar och byst och rak över höfter och ben. För att framhäva sin figur bäst är det att rekommendera att man inte lägger alldeles för stor fokus på midjan, välj istället någon annan kroppsdel du är nöjd med. Varför inte visa upp benen i en snygg kjol med snygga skor till?

Fragment of a hand with a wristwatch

Timglasformen är ofta en väldigt eftertraktad form för många. Här är det mer fyllighet över byst och höfter medan midjan är tydligt markerad. Omlottplagg eller V-ringade kläder är något som ser extra smickrande ut för denna kroppsform. Att framhäva sin midja med hjälp av ett bälte eller pennkjol är bara till din fördel.

Den sista kroppsformen som kommer tas upp, även om det finns kroppar i alla olika former och storlekar, är den päronformade kroppen. Här är det rumpa och höfter som är i fokus, medan axlarna och bysten är mindre. Skapa en balans mellan över- och underkropp genom att lägga till mycket detaljer upptill. Satsa på stora mönster, volanger eller stora halsband. Kavajer är något som alltid kommer att vara rätt i tiden, satsa på en med lite bredare axlar för bästa effekt.

Att klä sig enligt sin kroppsform är inte alltid det lättaste och ibland kan man behöva lite hjälp på traven. Nuförtiden är många expediter i modeaffärerna tillräckligt utbildade för att kunna ge dig goda råd om vad som klär dig bäst.

Add Comment

mts_sociallyviral