Shoppa mode på rea

”Rea” är en förkortning av ”realisation”, viket betyder ungefär ”försäljning till nedsatt pris”. Detta är naturligtvis något som alla modeintresserade redan vet, då reor är ett utmärkt tillfälle att göra fynd. Om man är intresserad av att fynda mode till bra priser finns det några reor i synnerhet som man ska hålla utkik efter.

Den kanske mest efterlängtade och välkända rean under året är mellandagsrean, som traditionellt sker under mellandagarna, det vill säga den 27 till 31 december, dagarna mellan julhelgen och nyår. Idag är det dock vanligt att butikerna sträcker ut rean så långt det går, vilket ofta innebär att den börjar redan på juldagen, och pågår en bit in i januari. Det som shoppas mest under mellandagsrean är, förutom kläder, hemelektronik, och det syns en tydlig uppgång i framförallt näthandeln under denna tid på året tack vare mellandagsrean. Om du vill ha tips på de nätbutiker som har bäst erbjudanden under årets mellandagsrea, ska du gå in på Mellandagsrean.nu.buying-15810_960_720

En rea bara pågår under en dag, och som har betydligt kortare historia i Sverige än mellandagsrean, är Black Friday, som ursprungligen kommer från USA. Det är dagen efter Thanksgiving, en högtid som ju inte firas i Sverige, och den svenska handeln började därför inte uppmärksamma Black Friday förrän år 2013. Black Friday är en stor shoppingdag i USA, och markerar starten på julhandeln, och nu börjar samma tendens att visa sig i Sverige, då allt fler butiker har specialerbjudanden denna dag.

Det är dock inte bara under vinterhalvåret som det går att fynda mode på rea – även i slutet av sommaren brukar de allra flesta klädbutiker rea ut årets sommarmode i vad som ofta helt enkelt kallas sommarrea. Sommarrean är det perfekta tillfället att fynda nya favoritplagg som kan användas till max under sommarens sista skälvande dagar. Det är också en perfekt rea för den som planerar en utomlandssemester under hösten eller vintern till varmare breddgrader, då man kan köpa hela sin semestergarderob till fyndpriser.

Add Comment

mts_sociallyviral