Handla mode second hand

När man säger ”mode” tänker de flesta sannolikt på nya kläder, köpta i butik, eftersom trender ständigt varierar och förnyas. Något som också är sant om trender är dock att de alltid kommer tillbaka, vilket betyder att det som var trendigt på 1950-, 1960- och 1970-talen idag kan vara trendigt igen. För att hitta mode från dessa epoker, som inte är återskapat idag utan autentiskt från den tidsperioden, är den bästa platsen man kan gå till just en second hand-butik. Dessutom finns det många andra fördelar med att handla mode second hand.

En fördel är självklart att man på det sättet bidrar till en bättre miljö. Klädindustrin är en av de industrier i världen som använder mest energi och mest vatten, och ju färre plagg man köper nya i butik, desto mindre bidrar man till den industrin, vilket betyder att det konsumeras och tillverkas färre plagg.

En annan fördel är att man kan hitta helt unika plagg i en second hand-butik, som ingen annan har. Det är med andra ord det perfekta sättet att skapa en verkligt personlig stil, samtidigt som man (som nämndes ovan) kan följa rådande trender som gäller retrokläder.1280px-erikshjalpen_lund

Det finns också särskilda fördelar med att köpa barnkläder second hand. De flesta nya kläder innehåller nämligen kemikalier, som kan vara rester från färgningsprocesser eller andra behandlingar som kläderna har genomgått. Dessa kemikalier kan vara irriterande för barns hud, som är känsligare än vuxnas. Kemikalierna försvinner efter att ett plagg har tvättats ett antal gånger, och när man köper barnkläder second hand köper man således kläder där kemikalierna redan har tvättats ur. Begagnade barnkläder är dessutom ofta i mycket gott skick, eftersom de inte hinns användas så mycket innan barnen växer ur dem.

Ytterligare en fördel med att handla kläder second hand, som gäller både barnkläder och kläder för vuxna, är att det är billigare. Även om man har ekonomiska möjligheter att köpa nya kläder, tycker väl alla om att göra ett fynd till ett riktigt bra pris, och i second hand-butiker kan man köpa plagg till en tiondel av priserna i butik – plagg som dessutom ofta är av bättre kvalitet.

Add Comment

mts_sociallyviral