Långt hår är alltid på modet

Många kvinnor drömmer om att ha ett hårsvall likt sagofigurer som Rapunzel. Vilka frisyrer som är populära växlar med tiden, men ett långt hår är alltid klassiskt

vackert på en kvinna och ser modemedvetet ut. Så har det varit genom historiens gång och sedan urminnes tider har håret betraktats som människans vackraste naturliga prydnad. Exempelvis har man funnit skrifter från antiken med historier om hur hjältar och hjältinnor förlorade all sin kraft efter att ha blivit av med håret i en strid. Viktiga skyddsandar som gav karaktär och livskraft ansågs bo i de långa hårsvallen.

PRP-behandling av hår

Ett vackert hår som lägger sig perfekt över axlarna och längs ryggen blir lätt till din viktigaste accessoar som kvinna och kan lyfta hela din attraktionskraft, självförtroende och utstrålning. Därför lider också många när håret börjar tunnas ut med åldern eller de som inte föddes med ett så tjockt hår som vi kan se bland filmstjärnor och modeller. För att bemöta detta har det uppfunnits olika metoder och behandlingar för att förbättra hårväxten.

En metod som blivit populär under senare år är att behandla sitt hår med PRP, som är en naturlig och effektiv behandling för att få håret att börja växa med mer kraft och förhindra håravfall. PRP står för platelet rich plasma. Metoden fungerar så att en koncentrerad mängd blodplättar tas från ditt eget blod. Ur dessa skiljs sedan blodplasman ut med hjälp av en centrifugmaskin. Plasman, rik på blodplättar, injiceras sedan i hårbotten för att få igång en naturlig läkningsprocess och stimulera stamcellerna kring hårsäcken. Detta gör att hårtillväxten får en kick på naturlig väg och väcks till liv vilket motverkar håravfall och på sikt ger dig ett tjockare hår.

Om du önskar det där riktigt vackra hårsvallet men får inte till det under nuvarande förutsättningar, kan alltså en PRP-behandling vara värt att prova. För att få bästa möjliga effekt rekommenderas att ta en behandling per månad under det första halvåret, och därefter kan man trappa ner till en behandling i halvåret. Givetvis går det att göra enstaka behandlingar eller vänta längre tid mellan behandlingarna, men då kommer inte tillväxten komma igång lika fort.

Behandlingen kostar ett par tusen per gång. Kolla dock efter specialerbjudanden med paketpriser för ett antal behandlingar fördelade under några månaders tid. De flesta större klinker brukar erbjuda detta. Priset för ett paket med en behandling per månad under ett halvår brukar ligga på omkring 25 000 kr. Prisnivåerna är alltså ganska höga jämfört med andra metoder som exempelvis att använda sig av löshår. Samtidigt får du med en PRP-behandling en långsiktig lösning på dina hårproblem och allt sker på naturlig väg med plasma från din egen kropp. Drömmer du om det där fylliga hårsvallet är det därför en god investering. Ett långt hår kommer alltid vara på modet.

Add Comment

mts_sociallyviral