Mode på kontoret

Att vara välklädd på jobbet är en bra investering. Känner man sig fin får man ofta en aning bättre självförtroende, man presterar också lite bättre och får därmed kanske högre lön. Det behöver inte vara dyrt att vara välklädd på kontoret, bara man väljer rätt garderob. Några tips på hur man som kvinna kan utforma en jobbgarderob att trivas och vara snygg i kommer här.

Basplagg för kontoret

Som bas i jobbgarderoben kan man ha en eller två kostymer. Dessa kan man bära vid mer formella tillfällen, men man kan även matcha kavajen med ett par jeans och en färgglad topp, eller bära byxorna till en mer avslappnad kofta eller en härlig stickad tröja. Två par jeans, ett par mörkblå och ett par svarta, är bra att ha för en mer vardaglig och tuff look. Sist men inte minst är en klassisk pennkjol som slutar strax ovanför knäna ett bra basplagg.

När det gäller överdelar kan man (förutom de två kostymkavajerna) även satsa på ett antal jackor eller mer informella kavajer som är ett mellanting mellan kavajer och koftor, och som ofta kan tvättas som fintvätt i tvättmaskinen. Tänk den klassiska Chaneldräktjackan, men i mer plånboksvänliga versioner. En eller två koftor (gärna i svart eller en mer färgglad version) passar också bra under kyligare säsonger.

Toppar och blusar

Det första man bör skaffa när det gäller toppar och blusar är minst en klassisk vit skjorta som är välsittande och bekväm att ha under kavajer och koftor. Ett antal vita , inte för urringade, t-shirts är också bra att ha under. För en lite roligare look kan man därefter satsa på mer mönstrade toppar som blir en färgklick som piggar upp en i övrigt strikt kostym. Det finns många bekväma, mönstrade långärmade och kortärmade toppar och blusar i butikerna. Se till att satsa på strykfritt och gärna lite lösare passform, så att toppen alltid känns bra, även de dagar då man inte känner sig på topp eller orkar stryka.

Skor och accessoarer

Ett par inneskor är alltid bra att ha på kontoret, särskilt under vintersäsongen. Ett par snöblaskiga vinterkängor passar inte till en snygg kostym. En arbetsdag på kontor kan innebära en hel del stående och gående, så man bör satsa på skor som både är bekväma och snygga. Hos ecco hittar man ett stort urval av sköna klassiska pumps såväl som lite roligare festskor. Ecco satsar på både bekvämlighet och kvalitet.

För att komplettera basgarderoben till en billig peng kan man också satsa på färgglada accessoarer som scarves, roliga halsband eller kanske ett bälte i en avvikande färg med ett roligt spänne. Mer än så behövs inte för den perfekta kontorsgarderoben.

Add Comment

mts_sociallyviral