Rätt klädd vid arbetsintervjun

Det är viktigt att du är rätt klädd vid arbetsintervjun, särskilt när du möter människor för första gången. Det är inte alltid så att ett plagg alltid passar vid ett särskilt tillfälle, utan du måste alltid utgå från sammanhanget.

Vilket intryck vill du ge?

Våra kläder och vårt utseende förmedlar alltid något om oss. Det är sällan som det är svårt att se skillnad på vem som är advokat och vem som jobbar som personlig tränare på väg till jobbet på samma pendeltåg. Vi trivs med att få berätta något om oss själva med våra kläder. Det är därför viktigt att du tänker på vilket intryck som du vill ge, särskilt vid tillfällen som första daten eller en arbetsintervju. Ett grundtips är att ha snygga och klassiska kläder som helt enkelt förmedlar stil och känsla. Du hittar dem hos johnells.se, som just nu har sommarrea.

Arbetsintervjun

Vilka kläder som passar när du söker arbete beror på arbetsplatsen. Om du är osäker på hur du bör klä dig, kan du kolla på bilder på nätet eller gå förbi platsen och försöka se hur de anställda verkar vara klädda. På en konsultfirma kan den inofficiella klädkoden vara jeans eller enkel klänning, på en annan konsultfirma inom samma bransch är det chinos och skjorta eller rent av kostym som gäller. Som tjej bör du skippa att använda för mycket smycken och kreativa håruppsättningar, såtillvida det inte passar just i den branschen. Låt kunskap och kompetens vara det intryck som du ger, oavsett om du ska jobba som chaufför, lärare eller butiksbiträde. Om du har mycket tatueringar kan det vara klokt att täcka dem vid just arbetsintervjun. Ofta kan vi visa mer av vilka vi är efter ett tag. Du bör inte heller gå till frisören och färga håret dagen innan, om du inte är mycket säker på att det blir ett bra resultat.

Add Comment

mts_sociallyviral