Skapa en hållbar och personlig look

Att skapa sin egen stil handlar inte bara om att välja rätt kläder som passar ens kroppsform och preferenser, det innefattar också att hitta rätt parfym och accessoarer. En del går efter de senaste trenderna och är ständigt på jakt efter något nytt. Andra utgår från den stil som de känner sig bekväma i. Oavsett vad du föredrar finns det mycket du kan göra för att experimentera och utforska modet och se hur det passar ihop med din egen personliga stil.

En parfym från Gucci passar ihop med de flesta accessoarer och klädesplagg. Gucci är ett välkänt märke som grundades år 1921 i Florens, Italien. Det är känt för sin hantverkstradition, innovation och kreativitet. Hos parfym.se hittar du många produkter ur Gucci-serien. Här finns Gucci Flora som är en serie med sensuella och feminina parfymer, och Mémoire D’Une vars spännande produktserie suddar ut könsgränserna.

Hitta rätt stil för dig

För att hitta en stil som passar dig samtidigt som du lever hållbart kan det vara klokt att inte köpa så många nya kläder utan i stället återanvända och kombinera de kläder du har på ett bra sätt. Utgå från ditt eget liv och vad som passar dig bäst. Om du satsar på slitstarka och tidlösa plagg och ofta besöker second hand-butiker har du en bra utgångspunkt.

Tidlösa kläder kan vara en beige trenchcoat, svart kavaj och vit skjorta. Den här stilen passar bra både på jobbet, på fest och i mer strikta sammanhang, och fungerar utmärkt till att kombinera med en utsökt Gucci-parfym. Det är dock alltid bra om du utgår från din egen stil, för då vet du att dina plagg kommer att användas. Detta är mycket mer hållbart än att köpa en mängd kläder som sedan bara hänger i garderoben. En annan god grund för en hållbar och personlig garderob är att ha en måttsydd skjorta som passar dig perfekt och är välsittande i alla situationer.

Rensa garderoben

Ett bra första steg är att utföra en ”reality check” på garderoben. Utvärdera plaggen och sortera ut dem i fyra högar, där du lägger ut det som ska skänkas, säljas vidare, återvinnas och återbrukas. Fundera över när du använde varje plagg senast och om det får dig att må bra. Trasiga plagg kan lämnas in till skräddare för att lagas, särskilt om det är ett favoritplagg som du inte är redo att skiljas från.

De plagg du vill sälja går det att hitta nya köpare för på en rad olika webbplatser, som Blocket och Tradera. Du kan förstås också skänka plaggen till välgörenhetsorganisationer som Stadsmissionen och Myrorna. Släng inte textilier direkt i soporna, då de kan ha ett stort värde för andra även när du inte vill använda dem längre. Om du inte har haft ett plagg på dig under en längre tid men inte vet om du ska göra dig av med det än, låt det ligga i en låda på vinden ett tag. Om du fortfarande inte saknar det efter en tid kanske det ändå är dags att skänka eller sälja det. När du har rensat ut allt du inte använder, köp några av de slitstarka och tidlösa plagg som kommer att utgöra basen i din nya garderob.

Add Comment

mts_sociallyviral