Höstens modetrender 2016

Gillar du ett sportigt, lyxigt eller djuriskt mode? Grattis, din stil ligger helt rätt i tiden! Vi har sett flera varianter på det sportiga modet under de senaste säsongerna. I höst ska du matcha löpartightsen med en generös jacka i bombermodell och lite mer exklusiva accessoarer. Det avslappnat lyxiga kommer stort. En typisk höstlook under 2016 består av en skön lång kappa som bärs till statement-plagg som en tröja med guldtryck. Djuriska mönster tycks alltid hänga sig kvar i modesammanhang. En god nyhet för alla som gillar leopardtryck och andra djuriska mönster med inspiration från savannen, är att de i höst kommer tillbaka med större styrka än på länge.

Vilka material kommer stort i höst?

Hösten 2016 handlar främst om två material – sammet och päls. Det var ett tag sedan sammet var trendigt. Under 90-talet smälte materialet in i grunge-modet. Nu är det dock en elegant sammetslook som gäller. Under modeveckorna såg vi mycket välskräddade plagg i detta mjuka material. Kanske vågar du dig på en hel kostym? Ett annat av höstens trendigaste material tar avstamp i det heta 70-talet. Modehusen satsar mycket på päls. Kragar, väskdetaljer och jackor finns i alla möjliga nyanser. För den fashionista som inte vill bära äkta päls är nu pälsimitationer precis lika inne. Här kan du läsa mer om Höstens viktigaste trender- allt du behöver veta om höstmodet 2016.

Vilka är höstens hetaste färger?

Kanske undrar du vilka färger du bör satsa på i höst? En sak är säker, det glittrar om hösten 2016! Kom dock ihåg att allt som glimmar inte är guld. I höst ser vi visserligen fortsatt mycket guld och silver men även metallfärger kommer stort. Varför inte satsa på några snygga glittrande accessoarer att pigga upp looken med? Riktigt hett blir det med ett par skor i metall. En detalj som passar mycket fint till en av höstens andra stora färgtrender – brända toner. Tittar man på Pantones färgpalett så samsas där bränt rostrött och mustig orange med blå, grå och gröna nyanser.

Add Comment

mts_sociallyviral