Modetrender i munnen

Det är inte bara genom våra kläder och våra accessoarer som vi uttrycker att vi är trendiga och moderiktiga – våra munnar, närmare bestämt våra tänder, måste också hänga med. Under de senaste årtiondena har flera trender kommit och gått gällande hur vi ska smycka våra munnar.

Under 00-talet kom exempelvis trenden att fästa ett så kallat tandsmycke på en av sina tänder, vanligtvis i överkäken. Smycket bestod ofta aven liten sten eller en liten symbol, exempelvis ett hjärta, som fästes så att det såg påklistrat ut. Tandsmycket var mycket populärt under en period, men trenden dog sedan ut mer eller mindre helt och hållet.zahnreinigung-1514693_960_720

En trend som länge har varit populär, men som har fått ett nytt uppsving bara under de senaste åren, är tandblekning. Vita tänder ses generellt som ett tecken på hälsosamma och friska tänder, varför det är ett ideal som länge har eftersträvats. Men idag genomgår fler än någonsin proceduren tandblekning för att på kemisk väg göra sina tänder vitare. Ökningen beror sannolikt till stor del på att det nu finns kit för hemmabruk, så att man själv kan bleka sina tänder, istället för att gå till en klinik.

Något som dock aldrig går ur tiden, utan som alltid är trendigt, är ett leende fullt av raka tänder. Att investera i tandreglering är med andra ord aldrig en felinvestering, eftersom raka tänder är den perfekta accessoaren till alla outfits, och kommer att förhöja inte bara ditt leende, utan också ditt självförtroende. Själva processen att reglera sina tänder, det vill säga att bära tandställning, har dock aldrig setts som trendig i Europa och Amerika – snarare tvärtom. I Asien verkar dock det omvända vara sant: där är tandreglering i sig trendigt. Asiatiska ungdomar betalar nämligen dyra pengar för att få falska tandställningar insatta på sina tänder. Än så länge har den trenden dock inte nått Sverige.

Add Comment

mts_sociallyviral