Vårens modetrender 2018

Hur ska vi klä oss till våren och vilka är de största trenderna? Även om snön ligger kvar på många ställen i landet drömmer vi om vårsolen och när vi kan klä oss lite lättare. Har ni hunnit se att den stora färgen är lila? Det är färgen som gäller både på kläder och detaljer som väskor och sjalar. Du kan välja även blommigt och självklart ska det då också vara lila blommor. Alla nyanser av lila gäller och kanske speciellt lavendel som också ger oss en känsla av sommar och sol. Som ytterplagg kan du välja en trenchcoat men den ska inte ha alltför klassiskt snitt utan gärna vara asymmetrisk eller ha olika detaljer. Vi är många som älskar jeans och i år får vi vårt lystmäte mättat för nu ska det vara denim och gärna från topp till tå. Det är dock mörk denim som gäller och inte slitna och urtvättade plagg.

Satsa på färg

För dig som, likt många andra, föredrar att klä dig i svart är det helt ok men lägg gärna till några färgklickar som skor i färg, en väska eller färgglada smycken. Att vårens hetaste mode heter färg betyder inte att vitt och svart är borta ur bilden. Vitt och svart fungerar alltid. Att matcha mönster med mönster är kanske något för de mest vågade. Riktigt hett är det att ha randiga byxor och prickig blus eller rutig tröja med blommiga byxor. Vad ska vi då ha på fötterna? Mönstrade skor är både kul och snyggt. Du som väljer en svart outfit kan sticka ut lite genom att ha ett par blommönstrade skor eller ett par i riktigt starka färger som lila, gula eller orange. Trenderna från Danmark visar dock att rött är den stora färgen och många gånger har det visat sig att det mode som danskarna förutser ofta vandrar vidare norrut, men vill vi verkligen ha rött till våren och sommaren? När det gäller materialen är både svenskarna och danskarna överens. Det ska vara sammet, linne, ekologisk bomull och silke.

Vill du vara unik?

Massor av tryck är populärt och speciellt texter med olika budskap. Här gäller det förstås att välja det som passar ens personlighet. Serietidningsmönstrade plagg kommer vi troligtvis att få se en del av också och just det här med tryck är något som är populärt även i andra sammanhang. Både möbel- och kläddesigner sätter gärna sitt eget signum på tyger genom att designa och trycka sitt eget tyg. För dig som syr och designar kläder själv finns det möjlighet att beställa tyger med ditt eget tryck även i mindre kvantiteter. Så varför inte släppa loss fantasin och göra ditt eget personliga tyg. Vill du vara unik ska det vara ordentligt, eller hur? Kanske går du ännu ett steg längre och startar eget företag? Om du gör din personliga tablettask med tryck kan du sprida ditt varumärke samtidigt som du ger potentiella kunder en anledning att tänka på dig varje gång de tar fram tablettasken!

Add Comment

mts_sociallyviral