Rätt klädd för en grillfest

Solen är uppe allt längre på kvällarna, grillar och utemöbler dras fram ur förrådet, och snart kommer den: årets första inbjudan till en grillfest! Maj och juni är

Man som grillar korv.

månader som kan vara fullspäckade med grillfester, men vad ska man ha på sig vid dessa tillfällen? Det beror förstås mycket på hur formellt tillfället är, men ofta är grillfester avslappnade och du behöver inte tänka på att ha din snyggaste kostym eller långklänningen som mest passar till bröllop. En mer avslappnad stil passar bra, men självklart gäller det att vara hel och ren och visa värden att man tänkt igenom sitt klädval.

Vilka kläder man ska ha beror också på hur aktiv man tänkt vara i själva grillningen. Är det man själv som är värd och ska grilla kan man tänka på att undvika vita kläder för att inte få fläckar, och kanske investera i ett snyggt förkläde att skydda sig med? För att grillfesten ska bli lyckad ska man också se till att ha förberett sin trädgård eller uteplats, till exempel köpt trädgårdsmöbler som går att fälla ihop eftersom dessa är lätta att fälla ihop och ställa undan när middagen är avslutad. En riktigt bra grillfest fortsätter ju även efter maten, kanske med dans eller lekar i trädgården hela kvällen lång. Ska festen hållas på en gräsmatta kan det därför vara bra att undvika klackskorna just den här gången.

Tänk också på att även om vi i Sverige kan ha varma, sköna sommardagar och kvällar blir det tyvärr ganska kallt framåt natten. Hur man ska lösa det när det är 25 grader på dagen kan kännas knepigt, men det finns några smarta saker man kan göra. Bär man klänning kan det vara bra att ta med ett par strumpbyxor i väskan, och har man shorts eller kjol kan man helt enkelt ta med långbyxor eller jeans till kvällen. En skön jacka att hänga över axlarna är också bra, gärna en som matchar så bra som möjligt till resten av kläderna.

Vinglas på bord utomhus.

Om gästerna på grillfesten inte dricker alkohol ska de inte behöva bli fast med ett glas Fanta hela kvällen för det. Se till att göra några goda alkoholfria sommardrinkar så att även de som inte vill ha alkohol får en trevlig dryck. Många av de klassiska drinkarna fungerar bra att göra enligt originalreceptet och bara utesluta spriten eller likören, men det finns också recept som är helt anpassade för att inte innehålla någon alkohol alls.

Add Comment

mts_sociallyviral