Klä sig efter sin ålder

Det finns en viss ålder då det börjar bli betydligt svårare att veta hur man ska klä sig. Modets 40- års kris. Vid 40 års ålder är det många som fortfarande går i väldigt ungdomliga kläder, medan andra känner sig betydligt äldre och därför börjar att klä sig i kläder mer passande en äldre dam. Ingen av dessa stilar är rätt, men det kan vara svårt att hitta den där balansen som framhäver på exakt det sätt som många föredrar.

Modeexperter talar återigen om svenska märken när det talas om plagg som passar när man är i medelåldern. Tricket är att hålla det kvinnligt och klassiskt. Missarna som många gör är att man köper alldeles för mycket kläder och gärna i fel storlekar för att man hoppas att man snart gått ner dom extra 10 kilon man har lagt på sig. En annan tydligt miss är att försöka sig på nya moden och stilar som egentligen inte tilltalar oss själva, eller det liv man lever.

beautiful girl in sunglasses sitting on the asphalt

Det hela handlar dock om vilket intryck man vill ge. Självklart finns det inga plagg som är förbjudna för en viss ålder, men det kan vara bra att komma ihåg att omgivningen oftast är stenhård och väldigt snabb, när det kommer till att döma ut någon. Talar man om privatlivet är det helt upp till en själv om man väljer att ta åt sig av detta eller inte, gäller det däremot karriären eller arbetsplatsen man dagligen vistas på kan det ha betydligt större betydelse vilket intryck du ger dina kollegor och din chef – ja, kanske även dina kunder när du möter dom på morgonen.

Det är vanligt att man fastnar i det trygga. Svarta byxor, mörk kavaj. Våga ta ut svängarna, även om du inte byter stil helt, med att köpa en fin, väl passande klänning i längre modell. Här är det viktigt att tänka på formen på klänningen så den framhäver din fina kroppsform och får dig att känna dig snygg och bekväm, istället för att skapa en känsla av obehag vilket ofta leder till att man inte vågar prova något nytt igen.

Här hittar du mängder med bra information och råd för dig som vill ha tips av riktigt modemedvetna medelålderskvinnor.

Det finns ett tydligt mönster i modet, oavsett om du väljer att kolla på herravdelningen eller avdelningen för barn.

Add Comment

mts_sociallyviral