Vad är mode?

När man talar om mode är det kläder som dom allra flesta först kommer att tänka på, men även accessoarer, väskor, skor eller inredning har stort inflytande på modet. I denna artikel kommer det dock enbart fokuseras på just det som har med kläder och utseende att göra.

Vad är då mode? Svaret är att det beror helt på vem man väljer att fråga. Kanske är det lättast att man associerar med just cat walks, fashion week eller andra större modeevent som pryder vår vardag, och visst stämmer det, dock ska man inte glömma det vardagliga modet som vi ser på gatorna varje dag.

Overhead shot of female casual clothes on pink background

Vad som är mode för den ena personen behöver inte alls vara inne för någon annan, det betyder dock inte att det slutar vara rätt i tiden. Modet förändras konstant, ibland är det nya idéer och ibland hämtar modeskaparna idéer från förr. Det är inte alls ovanligt att man ser plagg som är inspirerade från 80- eller 90-talet på high fashion modeller i nutid.

Om man däremot utgår enbart från vad, som av modeexperterna, ser som inne är det mycket jordfärger som gäller. Brunt, beige, vitt, grått och svart är basfärger som troligtvis alltid kommer att ge den där stilrena och moderiktiga känslan. Det är dock inte helt uteslutet med färger. Färgerna har gjort en stor comeback i modevärlden, men det är mer vanligt att man ser dovare toner av rött, blått eller grön istället för det mer klara färgerna. Marinblå och khaki är två utmärkta exemplar av färger för att förklara det toner man talar om.

Vill man ändra sin garderob, men inte vet vart man ska börja kan man med säkerhet finna sin inspiration i Stockholm. Stockholm sägs vara en av alla de platser som kallas mode-mecca och få individer är så pass välklädda som stockholmarna är. Här hålls en hög lägsta standard på kläder och även om alla inte bär dyra märkeskläder, så ser dom flesta till att hålla sig uppdaterade vad gäller färger, former och t ex cut-outs, som för övrigt är upp över öronen hett just nu. Mest moderiktigt är om man på olika sätt väljer plagg som visar axlarna, men alla typer av cut outs är varmt välkomna i höst.

Här kan du följa tidningens modebloggare och alltid vara uppdaterad med det allra senaste inom stil.

Add Comment

mts_sociallyviral